De update is per direct over-the-air en via iTunes beschikbaar. Apple heeft bij iOS 7.1 met name gewerkt aan security, stabiliteit en snelheid. De update draait vanaf de iPhone 4, iPad 2 en 5e generatie iPod touch.

iOS 7.1 komt met een hele berg aan fixes, zoals het voorkomen van het plotseling crashen van het mobiele OS ('black screen of death'), het batterijvermogen en het sneller en stabieler werken op de bijna 4 jaar oude iPhone 4. Volgens de eerste reviews, zoals die van Ars Technica, is dit aardig gelukt.

Vingerafdrukscanner accurater

Het hier eerder beschreven CarPlay, de koppeling met het dashboard in de auto, maakt eveneens onderdeel uit van de update. Daarnaast is gewerkt aan Siri, iTunes Radio en de vingerafdrukscanner op de iPhone 5S (Touch ID). Deze is volgens Apple nu accurater en reageert sneller bij het ontgrendelen of doen van aankopen.

Tot slot is ook de interface op diverse punten aangepakt. Apple heeft geluisterd naar de klachten met betrekking tot de felle kleuren die zijn geïntroduceerd met iOS 7. Zowel de typografie als kleurenschema's krijgen een update, wat ook geldt voor de bel-applicatie en weergaveopties binnen de kalender.

Les geleerd?

De vorige grote update (iOS 7) zorgde vanwege de massale belangstelling voor veel frustratie. Eens kijken of Apple daarvan geleerd heeft.