De update repareert zeven bugs in Safari en drie fouten in de Web Kit browser engine, een onderdeel van Safari. Sommige bugs zijn zo ernstig dat zij aanvallers in staat stellen om ongewenste software de iPhone binnen te smokkelen. Beveiligers hadden eerder al gewaarschuwd voor het grote aantal ongepatchte lekken.

Ook de Mac OS kernel en CFNetwork software krijgen een schoonmaakbeurt met de update.

Volgens de veiligheidsmanager van McAfee, David Marcus, is het downloaden van de iPhone 2.0 patch de moeite waard. 'Als je ziet waar slechteriken op azen, staan browsers hoog op hun lijstje,' zei Marcus tegen Infoworld. Marcus: 'Het is belangrijk dat bezitters updates zodra ze uitkomen zo snel mogelijk installeren.'

Apple onderstreept nog wat toeters en bellen in de update, zoals ondersteuning voor VPN verbindingen en Microsoft Exchange ActiveSync. Bovendien zullen volgens Apple met de update de e-mail en contact management opties verbeteren.

De update is niet bedoeld voor de iPhone 3G gebruikers, omdat de 2.0 software daar al op voorgeïnstalleerd is. Bezitters van een iPod Touch en de eerste generatie iPhone hebben wel profijt hebben van de update.