Dat blijkt uit een onderzoek van Gartner onder 1400 chief information officers (cio's) uit meer dan dertig verschillende landen.

Volgens Marcus Blosch, onderzoeker bij Gartner, zijn cio's het komende jaar bereid om, omwille van de groei, veel concessies te doen op het gebied van kosten, veiligheid en kwaliteit. Het stroomlijnen van bedrijfsprocessen — ofwel het zakelijk aantrekkelijk maken van het bedrijf — staat dan ook bovenaan hun prioriteitenlijstje.

Opvallend is dat de zorgen over lekken en verstoringen in de it-veiligheid van een tweede naar een zevende plek zijn gezakt. Volgens Blosch betekent dit niet dat veiligheid geen 'issue' meer is. "Integendeel. Bedrijven verwachten juist dat it veilig is en dat cio's ervoor zorgen dat dit ook zo blijft."

Bedrijven zoeken in 2006 dan ook gewoon verder naar nieuwe beveiligingstechnologieën, voorspelt Gartner. De meeste aandacht gaat echter uit naar business intelligence applicaties. "Bedrijven proberen uit te blinken in het strategisch en innovatief gebruik van informatie, bedrijfsprocessen, producten en diensten."

De drie belangrijkste uitdagingen voor dit jaar zijn volgens de cio's 'meer waarde halen uit de informatieketen', 'het trainen van it-vaardigheden' en 'het benaderen van de klant'. Gartner raadt bedrijven onder meer aan waakzaam te blijven en in veiligheid te blijven investeren.

Bron: Techworld