Dat is althans de uitkomst van een onderzoek dat Secure Computing Corporation deed onder 103 IT-managers. Ruim 80 procent van de ondervraagden stelt dat interne gevaren de hoogste prioriteit hebben. Het gaat daarbij om dataverlies en diefstal van data. 37 Procent van de respondenten heeft het afgelopen jaar te maken gehad met het uitlekken van vertrouwelijke gegevens. De IT-managers zijn dan ook van zins om meer geld te steken in het aanscherpen van de interne beveiliging.

E-mail is volgens de ondervraagden de achilleshiel van een organisatie (34 procent noemt het als grootste beveiligingsrisico). Opmerkelijk genoeg komt voice over IP op de tweede plaats (25 procent). Daarmee is voip volgens de IT-managers een groter gevaar dan werknemers die over het web surfen (21 procent).

Dat de ondervraagde IT-managers het web als relatief veilig beschouwen, is opmerkelijk. De trend van de laatste jaren is nu juist dat malware-makers hun werkterrein langzaam maar zeker verleggen van e-mail naar het web.

Van de externe gevaren is malware in de ogen van 56 procent van de respondenten het belangrijkste. Hackers zijn volgens 22 procent van de ondervraagden de grootste externe dreiging. Bron: Techworld