In minder dan 35 aanrakingen kan het model met enige zekerheid bepalen dat de persoon die het scherm aanraakt niet de eigenaar is. Volgens de onderzoekers kan daarmee in 14 seconden worden vastgesteld dat de persoon die de smartphone gebruikt een dief is, waarna bijvoorbeeld MDM-software kan worden verwittigd van mogelijk ongeautoriseerd gebruik.

Beveiligers willen af van het tijdperk van inlognaam + wachtwoord. Een combinatie van manieren om een identiteit vast te stellen met daarbij bijvoorbeeld een 2FA-systeem gaat veel beter werken. Je hebt daarom soortgelijke methodes die kijken naar het toetsenbord en tikritme van de gebruiker en dit is een toepassing van min of meer hetzelfde idee op een touchscherm.

In de nabije toekomst moet inloggen door dit soort manieren persoonlijker en betrouwbaarder worden, met bijvoorbeeld een combinatie van vertrouwde locatie op basis van (A)GPS, door de gebruiker goedgekeurde apparaten, patroonherkenning van invoer (stylometrie), verificatiecodes, biometrische kenmerken, en wat dies meer zij.