De knaap meldde zich onder meer via Twitter bij het hoofd van het Team High Tech Crime, Pim Takkenberg. Bij het bezoek van twee rechercheurs van de Nationale Recherche zei de jongen dat het een eenmansactie betrof en dat hij niets te maken had met Anonymous.

Jongen betuigt spijt

“Hij gaf aan zich niet bewust te zijn geweest van de mogelijke consequenties van zijn daden en heeft spijt betuigd, zowel tegen de recherche als in een nieuw op internet geplaatst filmpje", aldus de KLPD in een verklaring.

Het filmpje van de jongen waarin hij dreigde met een cyberaanval kwam vrijdag online op YouTube, maar al snel werd een nieuw filmpje met ontkennende verklaringen van andere al dan niet tot Anonymous behorende mensen geplaatst.

Ondanks de aankondiging gebeurde er zaterdag hoegenaamd niets. Wel hadden de serviceproviders als Tele 2, Ziggo en andere bedrijven voorzorgsmaatregelen getroffen en was er veel media-aandacht voor.

Lang en indringend gesprek

De agenten zouden een “lang en indringend gesprek" met de jongen hebben gevoerd, die later op twitter verklaarde flink geschrokken te zijn. Onduidelijk is of de jongen wordt vervolgd voor zijn actie. Webwereld heeft daarover vragen uitstaan. Daarnaast hebben de getroffen bedrijven nog niet gereageerd op de vraag of zij de schade claimen bij de tiener.