Kamasutra is geprogrammeerd om onder andere Microsoft Office-documenten te verwijderen. Volgens Mikko Hyppönen van F-Secure zal de schade meevallen. Wel kent hij een Amerikaans bedrijf met 'tienduizenden geïnfecteerde pc's'. Om welk bedrijf het gaat wil de expert niet zeggen. De onderneming houdt vrijdag voor de zekerheid zijn pc's offline totdat alle machines virusvrij zijn.

Fabrikanten van anti-virusproducten denken dat het aantal schademeldingen de komende dagen zal stijgen, met name onder consumenten, omdat het verwijderen van de bestanden niet iedereen direct zal opvallen.

De anti-virusmakers hebben updates uitgebracht om de worm te detecteren en machines op te schonen, weet David Emm van Kaspersky Lab. De worm bevat code die elke derde dag van de maand probeert bestanden te verwijderen.

Computers worden geïnfecteerd wanneer gebruikers een Program Information File (pif)-bestand openen. Deze komt binnen als bijlage van een e-mail. Nadat de worm zich heeft genesteld, verzamelt het alle mailadressen op de pc en probeert het zichzelf te versturen. De mail probeert gebruikers op een beproefde manier te overtuigen het kwaadaardige bestand te openen: de pornografiebelofte.

Volgens de anti-virusfabrikanten zijn er wereldwijd ongeveer 300.000 pc's besmet, met name in India, Turkije, Mexico, Peru en Australië. De verspreiding is volgens Hyppönen redelijk willekeurig.

Volgens Alex Shipp van MessageLabs is India het zwaarst getroffen met 4.000 ip-adressen vanwaar de worm zich probeert te repliceren. In de Verenigde Staten zijn dat ongeveer 1.000 ip-adressen. In het Verenigd Koninkrijk zijn dat er 102.