Dat stelt Kaspersky internationaal in een verklaring. Verdere details wil of kan de securityleverancier nog niet geven, mede doordat er nog een rechtszaak op de planning staat. Die rechtszaak is aangespannen door Dick Gehéniau, eigenaar van Winstore, dat de franchiseorganisatie voor Kaspersky in de Benelux heeft opgezet. De rechtszaak dient op 25 januari.

Kaspersky heeft inmiddels een aantal garanties afgegeven aan de huidige distributeurs en reselling partners. Alle licenties die door de franchiseorganisatie zijn verkocht tot aan 1 januari van dit jaar, blijven rechtsgeldig.

Nederlands kantoor onzeker

Kaspersky wil de technische ondersteuning en onderhoud van die licenties doen vanuit de kantoren in Duitsland, Frankrijk en Engeland. Er komt (vooralsnog) geen kantoor in Nederland, meldt het bedrijf nu. Eerder zei het plannen te hebben om een eigen vestiging te openen in ons land.

Nederlandse klanten worden in het Engels geholpen vanuit Engeland. Volgens Kaspersky worden de huidige resellers ondersteund door hun distributeurs. Dat zijn Ingram Micro, Actebis, Copaco-McDOS en Micromedia.

Kaspersky gaat tevens bekijken onder welke voorwaarden en condities de huidige partners in Nederland hebben gewerkt met de franchiseorganisatie. Dat is voor de Russische leverancier op dit moment onduidelijk.

Wel zegt Kaspersky sowieso de voorwaarden en condities voor partners op het zelfde niveau te willen hebben als in andere Europese landen. Onduidelijk is of die veel afwijken van de Nederlandse situatie. Ook is nog onbekend of er veranderingen komen in aantallen en soorten partners.

Bron: Channelworld.nl