In theorie kan Kaspersky de applicatie voor de Mac binnen enkele dagen op de markt brengen, zo vertelt woordvoerder Timur Tsoriev aan de IDG News Service. Het idee achter het prototype is dat het bedrijf meteen aan de slag kan op het moment dat malware-makers besluiten om zich op het Mac-besturingssysteem te storten.

Tot nu toe hoeven Mac-bezitters zich weinig zorgen te maken over malware-aanvallen. De meeste cybercriminelen richten hun inspanningen nog altijd op de grotere groep van Windows-gebruikers.

CEO Eugene Kaspersky erkent dat cybercriminelen nu nauwelijks aandacht besteden aan de Mac, maar hij is er allerminst van overtuigd dat dat zo blijft. Nu het marktaandeel van Apple de afgelopen jaren is toegenomen, wordt Mac OS X een aantrekkelijker doelwit, verwachten Kaspersky en diverse andere security-analisten.

Verscheidene andere bedrijven, zoals Symantec, McAfee en Intego (dat samenwerkt met Trend Micro) bieden reeds security-producten voor de Mac aan. Eind vorig jaar vestigde Intego, dat is gespecialiseerd in antivirussoftware voor de Mac, de aandacht op een Trojaans paard dat via diverse pornosites werd verspreid. De makers van de trojan linkten vanaf diverse Mac-fora naar hun creatie. Bron: Techworld