Om te beginnen kun je met Kaspersky Mobile Security 8.0 een versleutelde folder aanmaken, die toegankelijk is met een wachtwoord, maar na een bepaalde periode van inactiviteit op slot gaat.

Wordt de mobiele telefoon gestolen, dan komt de antidiefstalmodule van pas. Daarmee kan de telefoon van een afstand worden geblokkeerd of zelfs helemaal schoongeveegd. Dit gebeurt door via sms een codewoord te verzenden naar het nummer van de telefoon. Is de simkaart verwijderd, dan komt de SIM Watch module van pas. Die verstuurt een verborgen boodschap met het nieuwe nummer naar een tevoren ingesteld nummer als er een nieuwe simkaart in het apparaat wordt gestoken. Daarna kan de eigenaar het codewoord alsnog versturen. Bovendien kan de politie het nieuwe nummer gebruiken om het apparaat op te sporen.

Heeft het de telefoon GPS aan boord, dan kan de eigenaar een ander codewoord versturen, waarna het apparaat antwoordt met een link naar Google Maps met de precieze co├Ârdinaten. Andere software deelt deze informatie overigens alleen met opsporingsinstanties, om te voorkomen dat mensen voor eigen rechter gaan spelen.

De software is geschikt voor Symbian en Windows Mobile.

Bron: Techworld