ABN AMRO-klant moet pin activeren bij verre reis

Bij klanten van ABN Amro die het afgelopen jaar niet hebben gepind buiten Europa wordt per 20 januari 2013 de pas in die landen geblokkeerd. Vanaf die datum zal voor al deze klanten van de bank de strip automatisch gedeactiveerd worden om betaalfraude via skimming te voorkomen. ABN AMRO blokkeerde in augustus al default de mogelijkheid tot geld overmaken naar landen buiten Europa.

Het standaard blokkeren van pinpassen werd als eerste gedaan door de Rabobank, die het beleid per 1 juni invoerde. Klanten van beide banken kunnen eenvoudig de pas weer activeren wanneer zij een verre reis maken. Voor de klanten die regelmatig internationaal reizen verandert er niets. Andere banken hebben al soortgelijke maatregelen aangekondigd.

Versmelting Facebook en Instagram krijgt vorm

Facebook stopt fotofilters in zijn mobiele applicatie voor iOS 5.1. Daardoor kunnen gebruikers a la fotoapplicatie Instagram effecten aan gemaakte foto's meegeven. Het sociale netwerk doet geen aankondiging van de veranderingen in zijn applicatiewinkel, maar dat er iets zat aan te komen na de overname van Instagram viel te verwachten.

Toch is het geen volledige samensmelting. Er zijn voorlopig minder filters beschikbaar in de Facebook-app. Wel ziet de nieuwe profielpagina van een Instagram-gebruikers er inmiddels vergelijkbaar uit als die bij Facebook, wat op termijn nog verdere integratie tussen beide populaire sociale media kan betekenen.

Ontwikkelaars Ubuntu ontvouwen hun wensen

De resultaten van de Ubuntu ontwikkelaarsbijeenkomst in Kopenhagen vorige week zijn uiteengezet in een actieplan. In de aanloop naar de nieuwe versie van de Linux-distributie (Ubuntu 13.04 ofwel Raring Ringtail) die staat gepland voor april 2013 zijn 1023 actiepunten vastgesteld, waarvan 75 zijn gekwalificeerd als 'essentieel', meldt The H.

Op de bijeenkomst zijn verder de wensen van een nieuw release proces besproken. Ook denken zij aan een toekomstige Ubuntu SDK-kit en een simpelere manier voor ontwikkelaars om hun applicaties in te dienen.