Laptops adviseurs Kroes gehackt in Azerbeidzjaan

Op de laptops van twee adviseurs van Eurocommissaris Neelie Kroes is vorige week tijdens een werkbezoek ingebroken. Kroes en haar gezel waren daar voor een nieuw debat van het Internet Governance Forum in de Azerbeidjaanse hoofdstad Bakoe, waar zij tegen meerdere misstanden aanliepen. Zo werden activisten lastiggevallen bij de conferentie en mocht Kroes ondanks een presidentiële belofte geen politiek gevangenen bezoeken, schrijft Kroes op haar blog.

De computerhack vond plaats tijdens een inlog in het publieke netwerk in het hotel. Een van de medewerkers, Ryan Heath, meldt op Twitter dat hij geen gebruik maakte van een VPN (Virtual Private Network) maar zich wel moest identificeren om te kunnen inloggen op de Wi-Fi-verbinding. “Iemand anders nam mijn MacBook over. Ik kan verder nog niets vaststellen", aldus Heath.

Ballmer: Surface-tablet kent 'bescheiden' verkoopstart

CEO Steve Ballmer van Microsoft wil nog niet zeggen hoeveel keer de Surface over de toonbank is gegaan. Ballmer wil niet meer kwijt dan dat de verkoop “bescheiden van start is gegaan." Microsofts eerste zelf gefabriceerde tablet is nu een kleine drie weken op de markt en nog lang niet in alle landen - waaronder Nederland - beschikbaar.

Ballmer kreeg de vragen over de Surface- verkoop van de Franse krant La Parisien. Navraag van andere techmedia, zoals TechCrunch, leidt tot niets meer dan dat Microsoft er voorlopig geen mededelingen over doet. De traditionele hardwarepartners van Microsoft kijken met argusogen naar de ontwikkelingen van 'hardwarebedrijf' Microsoft.

9 maanden cel na DDoS-stunt op beurswebsite

Een 28-jarige eigenaar van een ICT-bedrijf in Hong Kong dat service biedt tegen DDoS-aanvallen moet 9 maanden achter de tralies. In een poging zichzelf wat werk te verschaffen, plaatste de man vorig jaar augustus een aanval op de website van de Hong Kong Stock Exchange, schrijft The Register op basis van een bericht in de Chinese media.

Even later adverteerde hij gericht op een forum, alwaar hij kritiek leverde op de beurswebsite. Hoewel de aanvallen volgens de man bedoeld waren om de kwetsbaarheden van de website aan te tonen en naar verluidt slechts 390 en 70 seconden duurden, kon hij op weinig begrip rekenen van de rechter, die het beoordeelt als een misplaatse marketingstunt.