Persbureau Reuters twee keer gehackt

Persbureau Reuters is dit weekend tot twee keer toe gehackt. Vrijdag verscheen er een vreemd bericht op de nieuwsdienst met een nepinterview met de leider van Syrische rebellenleger. Reuters bracht het nieuws zelf naar buiten. “Er was ingebroken op ons blogging-platform en verzonnen blogposts zijn valselijk toegeschreven aan verschillende journalisten van Reuters", meldde het persbureau.

Gisteren was het opnieuw raak en veroverden hackers de Twitter-feed van de nieuwsdienst. Een account werd hernoemd naar Reuters Middle East. Vervolgens verschenen er bizarre berichten, zoals de melding dat president Obama wil onthullen dat de VS sinds de jaren 80 Al Qaida subsidieert en dat de Syrische rebellenlegers zich terugtrekken uit Aleppo. Reuters heeft geen idee wie er achter de hack zit.

Allereerste website opnieuw online

's Werelds allereerste website is opnieuw te bekijken. De twintig jaar oude collectie hypertexts was verdwenen, maar onderzoeksinstituut CERN heeft de eerste website opnieuw samengesteld in zijn originele vorm. Op de simpele HTML-hoofdpagina wordt kort uitgelegd wat het World Wide Web nou eigenlijk is en er zijn hyperlinks naar verschillende onderwerpen, zoals informatie over het WWW-project. Webpionier Tim Berners-Lee legt uit dat de website aan de wieg stond van het moderne internet en dat de volgende stap het uitrollen van meerdere servers en pagina's was.

Britse Amazon verkoopt meer e-books dan boeken

Digitale boekenwinkel Amazon verkoopt in Groot-Brittannië meer e-books dan papieren boeken. Voor elke 100 paperbacks en hardcovers die worden verstuurd, verkoopt de winkel 114 e-books. Gratis e-books werden in de telling niet meegenomen. Ook boeken die geen digitale variant hebben, zijn niet meegerekend. Volgens de winkel is de eigen e-reader Kindle grotendeels verantwoordelijk voor de stijging van de verkoop van e-books. Ook zegt Amazon dat klanten met een Kindle vier keer zoveel boeken aanschaffen dan voor ze een e-reader hadden.