Nvidia krijgt Amerikaans defensiegeld

Nvidia heeft 20 miljoen dollar van de Amerikaanse legeronderzoeker DARPA gekregen om energiebesparende rekenkracht te ontwikkelen. Nvidia hoopt 1 gigaflops per watt te verhogen naar 75 gflops. Nu schakelingen steeds kleiner worden, neemt de kans op soft errors toe en moet de fouttolerantie worden verbeterd.

Met het oog op het procesknooppunt van 7 nanometer in 2018 is er volgens DARPA een nieuwe systeemarchitectuur nodig om ervoor te zorgen dat parallelle processen effici├źnt geklokt kunnen worden met de kleinere IC. Nvidia gaat onderzoek doen naar architecturen en algoritmes op 7 nm-chips om zo de rekenkracht per verbruikte watt te verhogen.

Jabber laat weer certificaat verlopen

Chatdienst Jabber.org, gegroeid uit het XMPP-protocol, heeft dit weekend zijn beveiligingscertificaat laten verlopen waardoor gebruikers een waarschuwing krijgen dat het dataverkeer onbetrouwbaar is, meldt security.nl. De site slaat gebruikersgegevens niet op, waardoor de privacy van chatters beter wordt beschermd. De site denkt het probleem vandaag te hebben verholpen.

In mei verliep een servercertificaat van Jabber.org en duurde het even voor het probleem was verholpen. De chatdienst werd naar eigen zeggen nogal overvallen door de vervaldatum van het certificaat. De beheerder die normaal gesproken de certificaten regelt was toen op een "welverdiende vakantie."

Advies Dell: dump naam 'Windows'

Dell heeft Microsoft geadviseerd de merknaam Windows niet te voeren voor ARM-versie Windows RT. Volgens Dell-topman Jeffrey Clarke vindt dat het verschil tussen Windows 8 en Windows RT niet duidelijk is voor consumenten, waardoor klanten geen legacy-apps kunnen gebruiken die dat wel verwachten van Windows RT. Volgens Clarke moet de naam 'Windows' aangeven dat applicaties compatibel zijn met Windows.

Maar volgens Microsoft-ceo Steve Ballmer is de merknaam Windows te belangrijk om niet te gebruiken. Wel heeft Microsoft zijn inruilbeleid versoepeld, zodat mensen die Windows RT kopen en Windows 8 verwachten hun besturingssysteem kunnen inwisselen voor Windows 8.

'Cisco wil af van Linksys'

Volgens persbureau Bloomberg wil Cisco Linksys dumpen. Cisco kocht Linksys juist om zich meer op de consumentenmarkt te liggen. Het bedrijf had er in 2003 een half miljard dollar voor over en bleef de naam Linksys voeren op diens draadloze netwerkproducten. De bedrijfsstrategie is inmiddels veranderd en de netwerkgigant stort zich weer op de zakelijke markt. Een eventuele verkoop van Linksys zou dus binnen deze strategie passen.

Bronnen die de verkoopplannen onthulden aan het persbureau stellen dat door tegenvallers op de consumentenmarkt Cisco niet meer geld zal vangen voor de afdeling dan het bedrijf bijna 10 jaar geleden betaalde.