Worm infecteert duizenden Tumblr-blogs

Veel gebruikers van blogplatform Tumblr zijn maandag slachtoffer geworden van malwarecode die zich via een worm snel verspreidde. Op tienduizenden blogs verscheen een identiek spambericht waarin de bloggers beschuldigd werden van oppervlakkigheid, meldt Ars Technica. Ook de blogs van grote, bekende mediawebsites als The Verge, Reuters en USA Today werden gewijzigd.

De actie is inmiddels opgeëist door een groepering die zich GNAA noemt en die al vaker dergelijke acties heeft ondernomen. De snelle verspreiding van de worm was te danken aan slimme infectiecode. Iedereen die het spambericht las terwijl hij of zij ingelogd was, liep zelf ook de JavaScript-code op die dan het blog van de nieuw besmette gebruiker vervuilde. Volgens de spammers zelf zijn op die manier ruim 86.000 accounts geïnfecteerd.

Qualcomm en Sharp ontwikkelen samen LCD

De Amerikaanse chipmaker Qualcomm investeert een groot bedrag in het Japanse electronicabedrijf Sharp. Volgens persbureau Reuters gaat het om een investering van 61 miljoen dollar die nog dit jaar wordt afgerond en op termijn zelfs verdubbeld. Samen zijn de twee bedrijven van plan om nieuwe energiezuinige lcd-schermen te ontwikkelen voor mobiele apparaten.

Door de investering krijgt Qualcomm een belang van 5 procent in Sharp. Dat Japanse bedrijf staat al langer onder druk door langdurig slechte financiële cijfers. Bovendien kreeg Sharp recent nog een torenhoge boete voor zijn bijdrage aan een wereldwijd prijskartel van leveranciers van lcd-schermen.

Nieuwe Gmail-bediening op Android

Google heeft de app Gmail 4.2 uitgebracht voor Android-apparaten. De meest opvallende nieuwe features zijn het kunnen zoomen en swipen van en binnen berichten om deze te archiveren of verwijderen. Deze opties zijn af te stemmen op zelfgekozen commando's, schrijft techblog TheNextWeb.

Deze nieuwe mogelijkheden zijn alleen voor de recente versies van Google's mobiele besturingssysteem. Het vernieuwde mobiele Gmail wordt alleen uitgebracht op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en hoger. Deze groep gebruikers kan de nieuwe app per direct downloaden vanuit Google Play.