Vliegtuig-WiFi testen met aardappels

Vliegtuigfabrikant Boeing test WiFi-netwerken aan boord van zijn toestellen door zakken met aardappels in te zetten. Daarmee simuleert het bedrijf de aanwezigheid van tweehonderd tot driehonderd mensen zittend in stoelen, schrijft Webwerelds Amerikaanse zustersite NetworkWorld.com.

Het doel van dit zogeheten Project SPUDS (Synthetic Personnel Using Dielectric Substitution) is het meten van het signaalbereik binnen de gesloten metalen koker gevuld met biomassa; een vliegtuig in vlucht. Boeing moest dagenlang durende tests uitvoeren om te bepalen of het draadloze signaal wel voldoet aan de veiligheidsregels voor interferentie aan boord van vliegtuigen. Daarnaast kan het dankzij de aardappeltests ook zorgen voor een betere WiFi-ontvangst voor de gebruikers.

Noodpatch voor gat in ip-tv's

Samsung haast zich met een patch om een beveiligingsgat in zijn smart-tv's te dichten. Volgens de fabrikant is de kwetsbaarheid niet ernstig, maar toch belooft het in januari met een patch te komen, schrijft The Register. Eerder deze maand heeft securitybedrijf ReVuln onthuld dat hackers op afstand kunnen inbreken op ip-tv's. De malafide mogelijkheden omvatten het via internet kopiëren van content op een aangesloten usb-drive.

Verder komt Samsung ook “zo snel mogelijk" met een fix voor het net ontdekte gat in zijn Exynos-chipset voor Android-toestellen. Daarlangs zijn onder meer huidig toptoestel Galaxy S III en de tablet Galaxy Note 10.1 te hacken. Dit omvat niet alleen door rooten door eindgebruikers, maar ook infectie door malware van hackers op afstand.

Windows 8 in het Cherokee

Microsofts nieuwste Windows-versie is nu ook te draaien in de Indianentaal Cherokee. Dit is mogelijk dankzij een taalpakket dat is gemaakt door de Cherokee, die de grootste nog levende groep Indianen is in de Verenigde Staten. Hierbij is ook een apart phonetisch touch-toetsenbord ontwikkeld voor Windows 8. Vrijwilligers hebben de afgelopen anderhalf jaar meer dan 180.000 woorden vertaald. Dit is het grootste Indiaanse vertaalproject sinds de Cherokee-vertaling van de bijbel, weet The Register te melden.