Mega kraakt onder drukte

De nieuwe cloudopslagdienst Mega hapert flink en dat heeft weinig te maken met de drukte, meldt The Register. Aan het begin van het weekend mocht de pers alvast even een kijkje nemen door een account te maken. Toen zou de dienst al problemen hebben gegeven. Het duurde lang voordat de site reageerde, op diverse platforms, netwerken en locaties. De registratielink die werd verstuurd in de verificatiemail leidde vervolgens naar een blanco pagina. Op maandag lag Mega er ook regelmatig uit. Volgens oprichter Kim Dotcom heeft dat te maken met de grote drukte en wordt dit beter.

Mega geeft gebruikers een unieke sleutel waardoor alleen zij bij bestanden kunnen. Op deze manier wil Kim Dotcom voorkomen dat er rücksichtslos in de data gespeurd kan worden en wil hij tegelijk dat versleuteling een standaardaanpak gaat worden bij cloudgebruikers. De sleutel zou gemaakt worden op basis van het wachtwoord en is na het aanmaken van een account niet meer te wijzigen, meldt Cnet.

C&C's spionagenetwerk opgeheven

Het cyberspionagenetwerk Red October waar beveiligingsbedrijf Kaspersky vorige week de schijnwerper op richtte, is offline gehaald. Kaspersky meldt nu dat de 60 aansturende C&C-servers uit de lucht worden gehaald. Volgens het beveiligingsbedrijf is de hele infrastructuur van zowel de hostingproviders als domeineigenaars opgeheven en is de stekker voorgoed uit Red October getrokken.

Het netwerk richtte zich voornamelijk op diplomatieke doelwitten, zoals ambassades en overheidsorganisaties als de NAVO. Kaspersky ontdekte dat onder meer een lijst creditcardnummers van slachtoffers was buitgemaakt, maar dat deze werden gebruikt als verificatiemethode om andere accounts te kapen en niet voor doorsnee financiële fraude. Het netwerk bleef 5 jaar lang onopgemerkt.

BlackBerry 10 trekt 19000 apps binnen

De laatste port-a-thon die BlackBerry-maker RIM dit weekend hield, heeft nog eens meer dan 19.000 ingediende apps opgeleverd voor het nieuwe OS BlackBerry 10 dat eind deze maand geïntroduceerd wordt. RIM gaat nu uitvissen welke van deze apps goedgekeurd worden voor de BlackBerry App World. Een eerdere port-a-thon leverde 15.000 apps op.

Bij de wedstrijden porten ontwikkelaars apps van oude versies van het besturingssysteem en van andere platforms naar BB10. Het is niet bekend hoeveel apps RIM inmiddels heeft verzameld voor het nieuwe besturingssysteem, maar het bedrijf mikt op 70.000 apps bij de introductie over minder dan twee weken.