DDoS-aanval legt Wikileaks volledig plat

Klokkenluiderssite Wikileaks wordt nu al ruim een week bestookt door een massale DDoS-aanval. Gevolg is dat de website wikileaks.org al die tijd volledig plat ligt. Volgens berichten op de Twitter-feed van Wikileaks gaat het om aanvallen die de 10 Gbps naderen. De reeks van aanvallers zou inmiddels zelfs duizenden IP-adressen omvatten.

Een groep die zichzelf 'Antileaks' noemt, claimt de aanval en meldt dat zij het verkregen asiel van “terrorist" Julian Assange in Ecuador zwaar verontrustend vinden, schrijft The Register. De techsite weet verder te melden dat de DDoS-aanval tegelijk valt met de plannen van Wikileaks om meer e-mails van de privé-inlichtingendienst Stratfor openbaar te maken. Dat leverde eerder al boeiend materiaal op.

'Liken' valt wel onder vrijheid van meningsuiting

Vijf eisers gaan in beroep tegen de uitspraak van een Amerikaanse rechtbank in Virginia dat iets 'liken' op Facebook niet onder de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting valt. Daarin worden zij gesteund door zowel Facebook zelf als burgerrechtenorganisatie ACLU. Beiden leveren volgens Ars Technica op eigen conto rechtsbankdocumenten om het 'liken' zijn nieuwe status te geven.

Aanleiding van de rechtszaak was het ontslag van drie van de vijf eisers nadat zij een politieke tegenstander van hun baas een 'like' hadden gegeven. Volgens de rechter valt een dergelijke handeling niet onder constitutionele bescherming. Dat gaan de vijf nu met de hulp van Facebook zelf proberen te bestrijden.

'Opvolger Kindle Fire komt eraan'

Er zit een nieuwe Kindle Fire aan te komen. Amazon gooit oude e-readers met de naam Kindle in de verkoop en stopt met het produceren van oudere modellen. Volgens technologieblog The Verge is de huidige tablet Kindle Fire niet in staat om te concurreren met de populaire tablet Nexus 7 en komt er daarom een nieuwe versie aan.

De huidige opruimactie past dan ook in de verwachtingen van trendvolgers. De opvolger van Amazons tablet zou volgend kwartaal verschijnen en moet een verscherpte update zijn van de tablet die in vrijwel alles lijkt op de concurrent van Google.