Ontwikkelaars krijgen Google Glass

Google Glass is op weg naar ontwikkelaars. Volgens vakblad Spectrum van de standaardenorganisatie IEEE ontvangen zij de ontwikkelaarsversie al binnen enkele maanden. De consumentenversie van de augmented reality-bril met Android ligt naar verwachting pas ergens in 2014 in de winkel.

De releasedatum van de ontwikkelaarsversie ligt vermoedelijk rond Google's ontwikkelaarscongres I/O, dat gepland staat voor 15 tot 17 mei in San Francisco. Vorig jaar was er op dat congres flinke toeloop voor de pre-orders van de prototypes à 1500 dollar. Die exemplaren voor developers komen er nu dus aan.

'Yahoo Mail nog steeds lek'

De patch van Yahoo voor het kritieke XSS-lek dat miljoenen mailaccounts kwetsbaar maakt, werkt niet. Onderzoekers van Offensive Security beweren dat zij met een kleine aanpassing hun exploit opnieuw kunnen gebruiken.

Dinsdag werd duidelijk dat Yahoo Mail voor langere tijd open heeft gestaan voor aanvallers. Via een relatief gemakkelijk uitvoerbare xss-aanval (cross site scripting) kon een hacker binnendringen in mailaccounts. Yahoo bevestigde het lek in een verklaring tegenover techblog The Next Web en zei dat deze inmiddels is gedicht. Dat is volgens de ontdekkers dus niet het geval.

SkyDrive aangepast voor touch

Microsoft blijft werken aan de gebruiksvriendelijkheid van zijn cloudopslagdienst SkyDrive, meldt CNet. Gebruikers kunnen bestanden nu ook verslepen naar desgewenste mappen (drag-and-drop). Deze functie is door html-aanpassingen ook voor touch-apparaten mogelijk geworden.

Een andere wijziging is die van toestemming. De menu's om bestanden te delen met bepaalde personen, groepen of social media zijn nu prominent aangegeven. In een blogpost geeft Microsoft tekst en uitleg. Daarbij schrijft SkyDrive-manager Omar Shahine dat ook onder de motorkap een reeks verbeteringen is doorgevoerd om de dienst sneller te laten werken.