Google Glass zoekt vrijwilligers

De ontwikkelaars van Google Glass zoeken vrijwilligers. Geïnteresseerden moeten echter wel bijzonder veel over hebben om bij te dragen aan het project met de augmented reality-bril. Zo moeten zij eerst met een verzonnen toepassing voor de bril een prijsvraag winnen, dan bereid zijn 1500 dollar (ex. BTW) te betalen én ze moeten de bril zelf willen komen ophalen.

Overigens mogen alleen Amerikanen die 18 jaar en ouder zijn meedoen. Op de webpagina van het project is ondertussen weer een nieuwe video geplaatst om mensen enthousiast te krijgen.

Laat je hacken in april

Informatiebeveiliger LBVD gaat in april elke dag een organisatie hacken. Onder de naam 'April Awareness" wil het adviesbureau ingaan op de stelling van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie dat goede hackers beloond moeten worden door organisaties. De actie is onderdeel van het jaarlijks onderzoek van LBVD naar de status van informatiebeveiliging in Nederland.

LBVD nodigt bedrijven uit om deel te nemen en heeft voorwaarden opgesteld. De eerste deelnemer is in ieder geval binnen. Directeur Ronald Prins van Fox-IT laat via Twitter weten dat het Delftse securitybedrijf meedoet. Want zoals Prins het zelf omschrijft: “Geen enkel bedrijf heeft het perfect op orde."

Studenten ontleden Chinese malware

Een groep studenten van de Mississippi State University onderzoekt de malware van de onlangs ontmaskerde Chinese hackersgroep 'Comment Crew.' Het 60 pagina's tellende rapport van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Mandiant geldt daarbij als leidraad. Daarin wordt beweerd dat de hackers opereren vanuit Shanghai en overheidssteun krijgen.

De veertien studenten staan onder leiding van universiteitsonderzoeker Wesley McGrew, die het vak reverse engineering geeft aan de opleiding computerwetenschappen. McGrew besloot om de pas ontdekte malware onderdeel te maken van het officiële curriculum. “Dit is precies waar zij naar moeten leren kijken", aldus de docent tegenover NetworkWorld.