Google moet identiteiten bloggers ophoesten

Google moet van de Australische rechtbank de identiteiten van een aantal bloggers onthullen in een smaadzaak. De verdachten maakten gebruik van Google's platform Blogger.com. Een voormalige Australian Football-speler en later ceo van onder meer 7-Eleven Australia wordt volgens de klager op vijf blogs uitgemaakt voor 'incompetente football-speler en zakenman'. Zo beschuldigt een blog hem ervan een waardeloze ceo en waardeloze echtgenoot, broodwinner en vader te zijn.

Google heeft de gewraakte blogs vorig jaar verwijderd, maar dat is onvoldoende voor slachtoffer Shane Radbone. Voor vervolgstappen wil hij de bloggers zelf aanpakken. De rechter oordeelt nu dat Google de identiteiten van de bloggers binnen 28 dagen moet vrijgeven.

'Symantec wil beheersafdeling dumpen'

Symantec wil volgens de Wall Street Journal af van zijn beheersafdeling Altiris. Het antivirusbedrijf kocht Altiris in 2007 voor 830 miljoen dollar. Volgens de bronnen van de Amerikaanse krant zou het bedrijf de afdeling voor minder geld van de hand willen doen.

De afdeling ontwerpt software waarmee bedrijven apparaten in het netwerk aan elkaar kunnen knopen, zoals de Dell Management Console. De vorige ceo was fel tegenstander van het opsplitsen van Symantec, maar opvolger Steve Bennett lijkt juist die koers te volgen.

Online petitie Witte Huis verhoogt drempel

Het Witte Huis reageert op petities die genoeg handtekeningen ontvangen om een reactie te ontlokken. Die grens was altijd gesteld op 25.000 handtekeningen, maar die wordt nu verhoogd naar 100.000. Door de groei van online communities is het opeens wel erg eenvoudig om online genoeg handtekeningen te verzamelen. Het gebruik van het systeem is in de tweede helft van vorig jaar verdubbeld, waardoor petities twee keer zo snel hun drempel van 25.000 handtekening bereiken.

Dit weekend zag het team van Obama zich nog genoodzaakt om te reageren op een petitie die vroeg om de bouw van een Death Star. Het Witte Huis liet in een humorvolle reactie te weten geen voorstander te zijn van het opblazen van planeten. Bovendien zou het project naar schatting 85 biljard dollar kosten en dat vindt Obama geen kosteneffectieve inzet van belastinggeld, gezien het feit dat de Death Star is op te blazen met een welgemikte raket in een uitlaatschacht.