Lange celstraf en boete voor Hollywoord-hack

De man uit Florida die schuldig is bevonden aan het inbreken op 50 e-mailaccounts, waaronder die van Hollywood-actrices Scarlett Johansson, Mila Kunis en Renee Olstead, is vervoordeeld tot 10 jaar celstraf. De hacker bekende 9 gevallen van vergaande identiteitsdiefstal en het aftappen van persoonsgegevens en computervredebreuk, meldt Ars Technica.

In totaal had de man inzicht in de e-mails die zijn verzonden naar meer dan 4000 slachtoffers. Daaruit stal hij onder meer foto's en gevoeilige priv├ęinformatie die hij op internet publiceerde. Omdat de man totaal geen waarde hechtte aan de privacy van de slachtoffers en dit aanhoudend heeft doorgezet is gevangenisstraf op zijn plaats, aldus de rechter. Daarbovenop komt nog een schadevergoeding van 66.000 dollar.

EFF: werk samen in strijd tegen 3D-printtrollen

De digitale rechtenorganisatie EFF vraagt open source-liefhebbers om mee te helpen in de strijd tegen patenttrollen die de ontwikkeling van 3D-printing belemmeren. De EFF wil voorkomen dat deze gewetenloze firma's de innovatie tegenhouden in deze nieuwe branch, die nog in de kinderschoenen staat. Met een campagne tegen 3D-printtrollen moet dat voorkomen worden, meldt The Inquirer.

De EFF vraagt vrijwilligers om documenten, prior art, publieke e-mails en ander materiaal op te sturen die kunnen helpen om de 3D-printmarkt open en vrij te houden van controle door een kleine groep verkopers. Die strijd begon onlangs, toen een ex-Microsoft CTO een DRM-patent op 3D-printers bemachtigde.

Facebook mag pseudoniem niet weigeren

De Duitse privacywaakhond ULD in deelstaat Schleswig-Holstein heeft Facebook op het matje geroepen. Het sociale netwerk eist van onze oosterburen dat zij hun eigen naam gebruiken bij hun profiel. Maar aangezien de Duitse wet gebruiker het recht geeft om een alias te gebruiken, moet Facebook deze eis per direct neerleggen, schrijft de IDG News Service.

Het oordeel geldt alleen voor de regio, maar kan worden overgenomen door andere deelstaten. Wel heeft Facebook nog twee weken de kans om in beroep te gaan. Facebook kent vanaf de oprichting al een real-name policy, naar eigen zeggen om de community veilig te houden.