Java krijgt antibrowser-optie

Oracle geeft Java de optie om browsers links te laten liggen. Gebruikers kunnen dan wel Java-software draaien, maar niet in de browser. Deze nieuwe optie duikt op in de nieuwste versie van de ontwikkelkit voor Java (JDK). Cybercriminelen misbruiken gaten in Java om via webbrowsers hun malware binnen te krijgen op pc's en ook Macs van slachtoffers.

De nieuwe release, JDK 7 update 10, bevat nog enkele andere verbeteringen voor de beveiliging, schrijft securityleverancier Kaspersky op zijn blog Threatpost. Daaronder de mogelijkheid voor developers om een specifiek beveiligingsniveau in te stellen voor Java-applets die niet zijn ondertekend met een digitale handtekening.

Miniboete voor foute IPO Facebook

Zakenbank Morgan Stanley moet een boete betalen van 5 miljoen dollar voor “onregelmatigheden" bij de beursgang van Facebook, meldt Ars Technica. Morgan Stanley leidde het consortium van banken dat de beursgang van Facebook begeleidde en onder meer de financiële gegevens in de prospectus samenstelde.

Daarbij gaf de bank wisselende omzetverwachtingen aan onder andere analisten. Sommige beleggers kregen vervolgens alleen informatie uit de prospectus van de beursgang, andere juist meer recente gegevens. Ondanks deze aantoonbare grote ongelijkheid, komt de zakenbank weg met het betalen van slechts 5 miljoen dollar boete.

Brand melden via Twitter

De Londense brandweer laat weten dat zij overwegen om het alarmnummer (999 in Engeland) te vervangen door Tweets, aldus de BBC. Het korps stelt dat zij eerder bij een grote brand goede ervaringen hebben met de informatie die kan worden doorgespeeld via social media.

Het huidige beleid is nog om dit niet te doen, aangezien social media volgens de omroep nog niet 24 uur per dag worden gemonitord. Twitter-accounts zoals @LondonFire hebben nu ruim 30.000 volgers. Volgens adjunct-commissaris Rita Dexter, voorstander van Twitter-gebruik, zeiden mensen in 1935 ook dat 999 bellen om noodgevallen te melden nooit ging werken.

Dit deed ons direct denken aan The IT Crowd: