Natalya Kaspersky neemt belang in G Data

Natalya Kaspersky, voormalig ceo van Kaspersky Labs, stapt in het antivirusbedrijf G Data. Eerder dit jaar verruilde ze haar aandelen in Kapersky Labs voor de aandelen in de dochtermaatschappij InfoWatch Labs. Deze holding heeft al eerder overnames gedaan in de antivirusindustrie en nu neemt het een belang van 16,8 procent in G Data.

Natalya Kaspersky, de ex-vrouw van Kaspersky's Eugene Kaspersky, wordt daarnaast lid van de Raad van Toezicht van het Duitse antivirusbedrijf. Oprichter Kai Figge van G Data heeft Kaspersky benaderd voor de aandelenkoop. Kaspersky ziet wel brood in G Data en wil een grotere internationale markt voor diens antivirusproducten aanboren.

Frans Prodware koopt Microsoft-aanbieder Qurius

Qurius, de grootste zakelijke Microsoft-aanbieder van Nederland, komt toch in Franse handen. Het bedrijf uit Zaltbommel accepteert alsnog een verlaagd overnamebod van Prodware, Twee weken geleden wees Qurius het lagere bod nog af. De Nederlanders leurden al langer met het bedrijf nadat Qurius zware klappen had gekregen op onder meer de Duitse markt. De dekking van die verliezen zoog het complete concern leeg. Verkoop was de enige redding.

Prodware betaalt voor de Nederlandse en Tsjechische activiteiten van Qurius zo'n 2,3 miljoen euro in aandelen en neemt daarbij een schuld over van 9,5 miljoen euro. De overige delen van Qurius, zoals de vestigingen in Duitsland en Groot-Brittannië, waren al deze zomer door Prodware overgenomen, dat daarmee de grootste leverancier is geworden van zakelijke software van Microsoft in Europa.

'Amazon geïnteresseerd in mobiele tak Texas Instruments'

Het is geen geheim dat Texas Instruments geen heil meer ziet in mobiele chipsets en een Israëlische krant meldt nu dat Amazon rondsnuffelt bij de Amerikaanse chipfabrikant. Een Gartner-analist zet bij Reuters haar vraagtekens bij de geruchten omdat ze betwijfelt dat Amazon zo diep in de hardware-business wil stappen. Amazon voorziet zijn Kindle Fire nu al met SoC's van Texas Instruments, de OMAP die de chipbakker zelf wil uitfaseren.