De tweede generatie Kindle Fire komt na de zomer uit met volgens All Things D een hogere schermresolutie (1280x800) dan de huidige uitvoering van de Amazon-tablet, die een resolutie heeft van 1024x600. Ook is het apparaat dunner en lichter gemaakt. De verschijning komt net op het moment dat Amazon naar verwachting zijn Nederlandse website opent. De eerste Kindle Fire verkocht in het laatste kwartaal van vorig jaar al 3,9 miljoen stuks, ná Apple's iPad maar vóór Samsungs tablet.

Opmerkelijke hackpoging bij DSM

Dagblad De Limburger meldt dat onverlaten de systemen van chemieconcern DSM wilden hacken, door eerst 'op analoge wijze' binnen te komen. Her en der op de parkeerplaatsen lagen usb-sticks waarvan de hackers hadden gehoopt dat de gelukkige vinders die in hun bedrijfs-pc zouden steken. Op de memorysticks stonden programma's die gebruikersnamen en wachtwoorden verzamelen en doorsturen. De opzet mislukte doordat het personeel de eigen ict-afdeling inschakelde. Er is geen aangifte gedaan.

Rechter beslecht strijd om overheidscontract

Opslagleverancier i3 Groep heeft een kort geding tegen de Nederlandse staat verloren. Het bedrijf is de gunning voor het cluster datacenterhardware binnen Easi2010 misgelopen, en zag onder meer het bedrijf Protinus IT daarmee aan de haal gaan. i3 besloot naar de rechter te gaan omdat Protinus geen leverancier zou zijn van HP- en EMC-apparatuur. De aanklagende ict-leverancier eiste dat de rechter de gunning zou vernietigen, maar kreeg het lid op de neus, meldt Computable. Easi2010 is de organisatie die alle overheids-ict aanbesteedt.

VN-conferentie over patentaanklachten

De International Telecommunication Union (ITU), onderdeel van de Verenigde Naties, wil dit najaar een conferentie houden over de keiharde patentenoorlog die nu wereldwijd wordt uitgevochten. Het gaat daarbij vooral om het gebruik van basispatenten, die eigenlijk onder voorwaarden aan elkaar moeten worden gelicenseerd. Deze octrooien dienen beschikbaar te worden gesteld op "eerlijke, redelijke, en niet-discriminerende voorwaarden", in het Engels FRAND: fair, reasonable and non-discriminatory. De bijeenkomst, met grote leveranciers, patenthouders en patentbureaus, wordt in oktober gehouden in het VN-hoofdkwartier in Geneve.