Hacker steelt privédata van bijna heel Griekenland

De Griekse politie heeft een 35-jarige computerprogrammeur opgepakt die wordt verdacht van de diefstal van maar liefst 9 miljoen persoonlijke databestanden. Het gaat om identiteitskaartgegevens, adressen, belastinggegevens en voertuigregistraties. Volgens Reuters is een deel van de gestolen bestanden wel dubbel. Desondanks is het merendeel van het land (11 miljoen inwoners) slachtoffer van deze omvangrijke diefstal van persoonsgegevens.

De man kon volgens AP worden aangehouden nadat hij op internet een spoor had achtergelaten. Het is nog niet volledig vastgesteld waar de hacker de persoonsgegevens heeft bemachtigd, maar vermoedelijk gaat het om een onveilige server van de Griekse overheid. Het onderzoek loopt nog.

Facebook schaft eigen democratie af

Facebook wil af van het stemproces waarbij gebruikers mogen meebeslissen over grote veranderingen aan het sociale netwerk. Volgens het bedrijf ontbeert het huidige systeem de kwaliteit van uitgeschreven feedback. Gebruikers geven nu aan of zij iets wel of niet willen, maar dat verdwijnt op korte termijn, zo valt te lezen op het officiële blog.

Het huidige systeem vraagt om minimaal 7000 commentaren en is pas geldig wanneer 30 procent van de gebruikers (inmiddels ruim 1 miljard) heeft gestemd. Bij significante veranderingen volgt voortaan een e-mail en aansluitend een zevendaagse proefperiode. Facebook start tevens een forum waarbij gebruikers vragen kunnen stellen aan hoofd privacy Erin Egan.

Mi-Fi legt Chinese metro lam

In de Zuid-Chinese stad Shenzhen zijn opmerkelijke problemen ontstaan in het metroverkeer door het wijdverspreide gebruik van Mi-Fi hotspots. Het blijkt dat de licentieloze frequentieband van 2.4 GHz die doorgaans gebruikt wordt voor de signaalsystemen van de metro, inmiddels is opgeslokt door de razendpopulaire persoonlijke hotspots (Mi-Fi), schrijft The Register.

Het gevolg is dat er veelvuldig signaalstoringen ontstaan. Volgens het metrobedrijf van Shenzhen kwamen de problemen aan het licht nadat bij een test al het 3G-verkeer werd geblokkeerd. Het bedrijf wil nu dat dit blijvend gebeurt, maar dat weigeren de Chinese autoriteiten voorlopig.