Moeder breekt in op ict-systeem school

Een moeder is in de Verenigde Staten aangeklaagd omdat ze in het schoolsysteem had ingebroken om de cijfers van haar kinderen te wijzigen. De vrouw werkte als secretaresse voor het overkoepelende schooldistrict en gebruikte het wachtwoord van haar manager om liefst 110 keer in te loggen op de applicatie die de cijfers van de kinderen bevatte. Verder bleek dat ze ongeautoriseerd duizenden keren had geneusd op het netwerk van de school. Zo logde ze in op het e-mailsysteem, waarbij ze ook de wachtwoorden gebruikte van negen andere collega's. De aap kwam uit de mouw toen de manager werd beschuldigd van het aanpassen van cijfers, maar die wist van niets. Onderzoek wees de vrouw aan als verdachte.

RIM patenteert humeursensor

Research in Motion, de maker van de Blackberry, heeft een patent ingediend dat de emotionele staat van een smartphonegebruiker peilt tijdens het intypen van een sms of chatbericht. Dat peilen gebeurt via interne sensoren die onder meer de beweging van de telefoon interpreteren (snelheid, richting) en die koppelt aan ervaringen uit het verleden. RIM wil hierin ook de camera gebruiken om de gezichtsuitdrukking aan de bewegingen te koppelen. De techniek kan nog verder worden toegepast met sensoren die bij het gebruik van het aanraakscherm registreren hoe hoog de bloeddruk is en de hartslag.

Zingende Obama terug op YouTube

Het door YouTube verwijderde spotje van de Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney, waarin Obama een liedje van Al Green zingt, is na alle commotie weer fluks door de videodienst online gezet. De video was verwijderd vanwege “overtredingen van het copyright", maar YouTube zegt nu “na intern beraad" het campagnespotje van de Republikeinen teruggeplaatst te hebben. BMG Rights Management had een klacht ingediend, maar het team van Mitt Romney wist YouTube te overtuigen dat de clip valt onder de fair use-paragraaf van de Digital Millenium Copyright Act, schrijft Politico.