RTM-versie Office 2013 nu al beschikbaar

Microsoft heeft de RTM-versie van Office 2013 vervroegd beschikbaar gemaakt voor zijn betalende TechNet- en MSDN-abonnees. Onlangs maakte de softwaregigant bekend dat Office 2013 uit de testfase is gekomen. Maar in plaats van het toen aangekondigde half-november kunnen de abonnees per direct aan de slag met de nieuwste versie van Microsofts kantoorpakket.

Het gaat om de Engelstalige versie van Office Professional Plus 2013. Deze kan worden gedownload in zowel de 32 bits- als 64 bits-versie met een bestandsgrootte van respectievelijk 667 MB en 769 MB. Microsoft heeft ook een preview-versie op Windows RT-apparaten beloofd. Deze ligt samen met Windows 8 vanaf morgen in de winkel. Nieuwsgierigen kunnen ook alvast kijken wat er verandert.

Overname Instagram valt voordelig uit

Het oorspronkelijke bedrag van 1 miljard dollar dat is genoemd bij de overname van foto-applicatie Instagram door Facebook is zoals verwacht lager uitgevallen. De oorzaak is de dalende aandelenkoers van Facebook. Sinds de beursintroductie in mei is de prijs voor een aandeel Facebook zo goed als gehalveerd. Wat in het geval van Instagram-overname goed uitpakt.

Want door de bekende combinatie van geld en aandelen betaalt het sociale netwerk voor zijn eerste productovername ooit uiteindelijk 285 miljoen dollar minder, zo blijkt uit de gespecificeerde kwartaalcijfers. De overname werd in april door Facebook-oprichter Mark Zuckerberg hoogstpersoonlijk beklonken.

Lekke vliegtickets helpen terroristen

Een beveiligingslek in Amerikaanse vliegtickets zorgt ervoor dat passagier voor het vliegen kunnen checken of zij intensief gecontroleerd gaan worden. De barcodes op alle boardingpassen - die 24 uur voor een vlucht worden afgegeven - zijn niet versleuteld en dus door hackers potentieel uit te lezen, schrijft de Washington Post.

De tickets bevatten informatie over welke controle een passagier kan verwachten voor een vlucht. Gevreesd wordt dat in het ergste geval terroristen en smokkelaars daardoor een kleinere pakkans hebben. Helemaal waterdicht is dat overigens niet omdat er ook op Amerikaanse vliegvelden willekeurige controles plaatsvinden.

De geruchten over de onbeveiligde boardingpassen doen volgens het artikel al langer de ronde op het internet. Pas toen luchtvaartdeskundige en blogger John Butler details vrijgaf op zijn blog kwam de boodschap over.