Beveiligingsbedrijf Vupen meldt een nieuwe zero-day in Windows 7 dat kan worden misbruikt via Internet Explorer. Via twitter zegt het Franse bedrijf dat het beveiligingsgat via IE voor aanvallers kansen biedt de ASLR- en DEP-beveiliging te omzeilen.

Tegenover Security.nl laat Chaouki Bekrar, hoogste baas van Vupen weten dat de kwetsbaarheid zit “in de kernonderdelen van Windows die standaard geïnstalleerd zijn." Er is volgens hem geen bescherming tegen een geraffineerde exploit, maar hij weigert verdere details te geven. Vupen staat om die halve geheimzinnigheid bekend; het bedrijf verkoopt dergelijke informatie aan klanten.

Google haalt toch filmpje weg op YouTube

Google blokkeert een politiek geladen filmpje op YouTube toch voor het bekijken in Brazilië, nadat een topmanager van het bedrijf in dat land werd opgepakt op last van de rechter. De rechtbank had Google al eerder gemaand het filmpje van YouTube af te halen, omdat het een burgemeesterskandidaat zou belasteren. In Brazilië is het niet toegestaan in de dagen voor een verkiezing dergelijke aanvallen op politici te doen. Google had geen mogelijkheden om tegen het oordeel van de rechter in hoger beroep te gaan, en geeft daarom uiteindelijk toe.

KPN pas abonnementen aan na bezwaren NMa

KPN past op aanwijzing van de Nederlandse Mededingingsautoriteit zijn zakelijke abonnementen aan. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren nieuwe contractvoorwaarden gesteld aan de abonnees van Zakelijke Basis waardoor deze in het geval er meerdere contracten liepen ook met verschillende opzegdata te maken kregen.

Daardoor werd het volgens de NMa moeilijker voor klanten om in te gaan op een concurrerend aanbod. KPN heeft de NMa nu beloofd dat klanten de mogelijkheid krijgen contracten op te zeggen “met één beëindigingsmoment voor alle aansluitingen". Daarbij zal het bedrijf geen afkoopsom in rekening brengen als de opzegtermijn van drie maanden in acht wordt gehouden. Ook wordt in andere gevallen een lagere opzegboete gehanteerd.