OpenVPN beschikbaar op de iPhone

Opensourcesoftware OpenVPN is voor het eerst beschikbaar gekomen op iOS. Mensen met een iPhone kunnen de app waarmee ze de beveiligde dataverbinding kunnen opzetten inmiddels gratis downloaden via iTunes.

De client was eerder al beschikbaar op Android. OpenVPN versleutelt communicatie met behulp van TLS (Transport Layer Security) en heeft volledige IPv6-ondersteuning. Onder meer de Nederlandse overheid gebruikt een (aangepaste) versie van de populaire opensourcesoftware.

Malware doet zich voor als Java-patch

Trend Micro meldt malware te hebben aangetroffen die zich voordoet als patch voor het recente 0-day gat in Java. Het beveiligingsbedrijf noemt het "een typisch opportunistisch zet van hackers."

Oracle bracht afgelopen zondagnacht een noodpatch uit en kwam en passant met nieuwe maatregelen voor applets. Woensdag dook vervolgens wéér een 0-day (prijskaartje 5000 dollar) voor Java op.

De nieuwe malware doet zich voor als update 11 voor Java. Trend Micro schrijft op zijn blog dat eenmaal geïnstalleerd er een verbinding mogelijk wordt met een server op afstand, waarna de controle over een pc volledig kan worden overgenomen. Het advies van het bedrijf is hetzelfde als die van meer securitybedrijven: deïnstalleer Java.

1,1 miljard voor hoofdkantoor

Sony heeft zijn Amerikaanse hoofdkantoor aan Madison Avenue in New York verkocht. De koper, vastgoedbedrijf The Chetrit Group, heeft daar een bedrag van 1,1 miljard dollar voor over, schrijft CNet. Daarvan houdt het bedrijf na afbetaling van diverse schulden zo'n 770 miljoen dollar over.

Sony wil met de verkoop van het pand de dalende verkoopcijfers van de afgelopen jaren opvangen. In een statement noemt het bedrijf de verkoop een strategische zet, die nodig is op competitief te blijven en in de toekomst te kunnen groeien. Sony blijft overigens de komende jaren een deel van het pand huren.