Piratenpartij lekt per ongeluk 843 email-adressen

Door een persoonlijke blunder zijn een groot aantal emailadressen van de Piratenpartij uitgelekt, meldt de politieke partij op zijn blog. Lijsttrekker Dirk Poot laat tegenover Nu.nl weten dat het in totaal gaat om 843 leden, die inmiddels een excuusmail hebben ontvangen. De Piratenpartij gaat het lek zelf aangeven bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).

Vlak voordat het nieuwe mailingsysteem in gebruik is genomen, werd op de valreep een fout gemaakt bij het handmatig sturen van een mail aan de bewuste groep leden. Daarbij werden de emailadressen in het voor iedereen zichtbare 'to' veld opgenomen", schrijft de partij, die het zelf “een menselijke fout die lijnrecht tegen onze eigen principes van dataveiligheid in gaat" noemt.

Mobiele clouddienst OnLive kost HTC miljoenen

HTC verwacht dat het 40 miljoen dollar verlies moet afboeken dankzij de investering in de mobiele clouddienst OnLive. De dienst die HTC in februari 2011 overnam, wordt met name gebruikt voor het spelen van on-demand games door middel van streamen. De Taiwanese smartphone-maker heeft OnLive inmiddels weer verkocht aan Lauder Partners. HTC betaalde vorig jaar ook een bedrag van 40 miljoen dollar voor OnLive, schrijft TheNextWeb.

Maar doordat "het herstructureren" precies zoveel heeft gekost, blijkt de clouddienst een dure miskoop. Iets wat HTC eerder is overkomen. ZDNet weet te melden dat de fabrikant vorig jaar 300 miljoen dollar betaalde voor Beats Electronic, een investering die deze zomer voor de helft van dat bedrag weer van de hand is gedaan.

Eind in zicht voor papieren Telefoongids

Het lijkt er sterk op dat de papieren Telefoongids vanaf volgend jaar niet langer bezorgd wordt. Aanleiding is een actie door blogger Alexander Klöpping, die de website SterfTelefoongidsSterf.nl opzette om aandacht te vragen voor de volgens hem belachelijke verspreiding van “achterhaalde en overbodige kilo's dode bomen." De site is in wezen niet meer dan een doorverwijspagina naar het afmeldformulier van de papieren gids.

Het concern achter de Telefoongids reageerde in eerste instantie furieus en dreigde Klöpping met juridische stappen. Zo ver komt het misschien niet. Volgens de NOS reageren Tweede Kamerleden welwillend op het idee voor een opt-in. Het lijkt erop dat mensen die een gids willen, zullen deze daarom in de toekomst zelf moeten aanvragen.