Samsung biedt oplossing updateproblemen Android 4.0

Samsung gaat klanten die problemen hebben met de Galaxy SII na de update naar Android 4.0 gratis helpen. Dat is de uitkomst van een overleg met de Consumentenbond na honderden klachten. Nadat de Galaxy SII in mei een update kreeg naar Android 4.0 kregen een aantal telefoons problemen. Aanvankelijk leken de problemen opgelost te zijn na een nieuwe update van Samsung op 18 mei, maar sindsdien zijn er toch weer meer dan honderd klachten bij de Consumentenbond binnengekomen.

Dat maakt het totaal aantal klachten bijna 600. Die krijgen nu allemaal van de Consumentenbond een mailtje, waarin ze worden geïnformeerd over de oplossing. De gedupeerden kunnen hun toestel direct naar het Samsung Service Center sturen voor reparatie. Als tegemoetkoming krijgen zij een microSD-kaart.

Samsung benadert consumenten die hun klacht hebben geplaatst op Klachtenkompas.nl rechtstreeks via die site.

Nieuwe spionagemalware in Israel en Iran

Nieuwe spionagemalware teistert het Midden-Oosten. In Iran en Israël zijn werknemers van infrastructurele en financiële instellingen besmet geraakt met het Madi-virus, melden Kaspersky en Seculert. Meer dan 800 besmettingen zijn aangetroffen. Volgens Kaspersky is het virus verbonden met C&C-servers die bekend staan om spionageactiviteiten.

Madi is veel minder technologisch ontwikkeld dan Duqu en Flame, die eerder in het Midden-Oosten hebben huisgehouden. Madi is een trojan die aanvallers op afstand in staat stelt documenten te grijpen, e-mail en instant messages te observeren, geluid op te nemen en toetsaanslagen op te slaan. Daarmee heeft het grote gelijkenis met bankmalware, stelt The Register. De C&C-servers van Madi zijn door Kaspersky en Seculert overgenomen.

Patentrol koopt patenten van Siemens

De beruchte patenttrol WiLAN heeft meer dan veertig patenten en applicaties van Siemens gekocht. De patenten hebben een relatie met het managen van telecommunicatienetwerken en mobiele multimedia, zo staat in een verklaring. Hoeveel ervoor is betaald, is niet bekend gemaakt. WiLAN is bekend van zijn rechtszaken tegen Apple, Dell, HP, Sony, Intel, HTC, LG, Texas Instruments, Acer. Motorola, Kyocera, Alcatel-Lucent, Novatel en Sierra Wireless America, meldt The Next Web.