'Security meer als handenwassen dan condoomgebruik'

Volgens beveiligingsgoeroe Bruce Schneier is het leren van mensen over computerbeveiliging moeilijk, omdat je ze leert een handeling te verrichten om een bedreiging te voorkomen die ze niet als gevaarlijk inschatten.

Hij vergelijkt op securityblog Dark Reading het verschil in risisco-inschatting tussen het handenwassen om een bacteriële besmetting te voorkomen en manieren om jezelf te beschermen tegen een HIV-infectie. Er is voor beide preventiemaatregelen een kleine handeling nodig, maar de risico's van bacteriën schatten mensen als laag in en het risico van HIV hoog. Dus zullen mensen eerder een condoom gebruiken dan dat ze vaak hun handen wassen.

Bovendien vereis je met dergelijke training te veel van gebruikers, zegt Schneier. Hij vergelijkt dit met farmaceutica: omdat het voor leken lastig te bepalen is welk middel werkt tegen welke aandoening, leren we leken niet deze keus te maken, maar vertrouwen we dat toe aan een apotheek. Dat gebruikers wél deze inschatting moeten maken en er training nodig is, geeft volgens Schneier aan dat de computerindustrie heeft gefaald op securitygebied,

LG claimt patent op oogbesturing

Volgens het Koreaanse persbureau Yonhap claimt LG dat de Galaxy S4 van Samsung meerdere patenten van het bedrijf schendt. Het zou gaan om de oogbesturing-functie (‘eye-scrolling’) op het nieuwe vlaggenschip van Samsung. LG stelt dat het al sinds 2005 en 2009 patenten op dit vlak bezit.

Een andere functie die de advocaten van LG onderzoeken is Dual Camera. Daarmee kunnen gebruikers tegelijkertijd filmen met de camera’s aan de voor- en achterzijde. Samsung meldt Yonhap alle functies zelf te hebben ontwikkeld. De patentclaims van LG kunnen nog een staartje krijgen, aangezien volgende maand zowel de S4 als LG’s eigen vlaggenschip de Optimus G Pro op de markt verschijnen.

Google herstelt RSS-extensie

Google heeft de Chrome-extensie voor het abonneren op RSS-feeds en Atom-feeds in de adresbalk weer beschikbaar gemaakt. Afgelopen zaterdag werd bekend dat de extensie uit de Chrome-webstore was verwijderd, terwijl twee dagen eerder bekend werd dat het einde voor RSS-lezer Google Reader in zicht is.

De teruggekeerde Chrome-extensie voegt het bekende oranje RSS-icoontje toe aan de adresbalk, wat leidt naar een pagina om op RSS-feeds van de betreffende site te abonneren. Gebruikers krijgen van de extensie de keuze in welke rss-dienst ze dat willen doen. Volgens CNet was is de verwijdering van extensie per ongeluk gegaan.