Site lekt beroemd krediet

De website Annualcreditreport.com die consumenten jaarlijks een gratis kredietwaardigheidsrapport aanbiedt, heeft gevoelige informatie gelekt. Dat meldt de internationale News Service van Webwereld-uitgever IDG. Hackers omzeilden de zes controlevragen van een aantal bekende personen en publiceerden de gestolen informatie op de website Exposed.su.

Daar zitten de sofi-nummers, voormalige adressen of geboortedata bij van onder meer Hillary Clinton, Robert Mueller, Donald Trump, Joe Biden, Michelle Obama, Mel Gibson en ook Hulk Hogan. De gestolen data komt bij sommige slachtoffers van de drie grootste krediet beoordelingsbureau's Experian, Equifax en TransUnion.

Dat laatste bedrijf laat weten dat er niet is ingebroken op zijn systeem, maar dat de hacker al een aanzienlijke hoeveelheid informatie had verzameld over de slachtoffers. Een methode die hackerkringen bekend staat als 'doxing'. Alle betrokken bureau's, alsmede de FBI onderzoekt de zaak momenteel.

Android verslaat iPad

In 2013 zullen er voor het eerst sinds de introductie van de tablet meer Android-tablets dan iPads verkocht worden, zo voorspelt IDC. De markonderzoeker rekent dit jaar op de verkoop van totaal 190,9 miljoen tablets. Daarvan zullen er 48,8 procent draaien op Android en 46 procent op iOS. Windows 8 pakt 4,7 procent markaandeel in 2013.

IDC meldt dat het zijn verwachtingen voor tablet-verkoop omhoog heeft gesteld. Dit vanwege de groeiende diversiteit van het aanbod. Daarbij rekent het vooral op nog meer kleine tablets. Eén of de twee tablets was het afgelopen kwartaal 8 inch of kleiner. Een trend die zich volgens IDC voortzet dit jaar.

BitTorrent p2p-streamen in bèta

BitTorrent heeft zijn langverwachte peer-to-peer (p2p) streamingprotocol Live in bèta uitgebracht. Het geesteskindje van oprichter Bram Cohen maakt het live streamen van video over een p2p-netwerk mogelijk.

Het concept is niet nieuw (o.a. SwarmPlayer doet het al) maar Cohen mikt op een minimale vertraging in de gestreamde beelden. Mensen die een testkanaal willen oprichten kunnen zich nu registreren op site van BitTorren Live.