Gloednieuw Firefox 16 vol kritieke gaten

Mozilla heeft alweer een tweede update uitgebracht voor Firefox 16, dat nog geen drie weken geleden is uitgebracht. Firefox 16.0.2 dicht nog eens drie overgebleven kritieke beveiligingsgaten, wat een mogelijke vijandige overname via cross-site scripting (XSS) voorkomt, meldt Mozilla op zijn securitypagina. Ook mailclient Thunderbird krijgt een update.

De introductie van Firefox 16 blijft een pijnlijke onderneming. De makers werden in eerste instantie in verlegenheid gebracht toen zij Firefox 16 presenteerden. Hoewel er 11 kritieke kwetsbaarheden waren hersteld in vergelijking met Firefox 15.0.1, bleek er een nieuw, nog veel groter veiligheidslek in versie 16 te zitten.

Europese uitrol Android 4.1 op HTC One X

HTC is begonnen met het uitrollen van Android 4.1 (Jelly Bean) op zijn topmodel One X in Europa en Azië. Volgens Android Central gaat de smartphonemaker daarbij niet alle gebruikers in een bepaalde regio in één klap updaten naar de laatste Android-versie.

In plaats daarvan gebeurt het dit keer stap voor stap op basis van de Custumer ID. Daarbij is het overigens niet nodig om de HTC One X te koppelen aan een computer. De update kan draadloos worden uitgevoerd.

'Facebook-oprichter' opgepakt voor fraude

De man die claimt dat 50 procent van Facebook aan hem toebehoort en hiervoor oprichter Mark Zuckerberg aanklaagde, is inmiddels zelf gearresteerd. 'Entrepreneur' Paul Ceglia claimde in 2010 dat hij een deal had gesloten met Zuckerberg over een 50/50-verdeling van het inmiddels grootste sociale netwerk ter wereld.

Het advocatenteam van de Facebook-oprichter noemde Ceglia direct een charlatan. Ook volgens de aanklager van een rechtbank in Manhattan blijkt het bewijs dat Ceglia in 2010 aanleverde voor zijn claim, vervalst, schrijft The New york Times.