Nog steeds gaten in HP-printers

HP-printers zijn nog steeds op grote schaal op afstand over te nemen omdat gebruikers de updates van de printerfabrikant niet installeren. De onderzoekers van Columbia University die vorig jaar ontdekten dat de printers zo lek zijn als een mandje, zien dat slechts 1 tot 2 procent van de printers inmiddels zijn gepatcht. HP vindt dat het wel losloopt met de ellende en meldde een maand na de ontdekking dat er geen gevallen van inbreuk waren ontdekt. Ondanks dat rolde HP een firmware-update uit.

In de Britse krant The Guardian vertellen professoren Salvatore Stolfo en Ang Cui van de Amerikaanse universiteit Columbia dat er schokkend weinig HP-printers zijn bijgewerkt. Op een van de vier printers die wél is voorzien van de update worden nog steeds standaard instellingen voor wachtwoorden gebruikt. De twee onderzoekers publiceren aan het eind van deze maand een whitepaper waar de problemen in detail worden belicht.

Wikipedia drijft op robots

Het is bekend dat Wikipedia afhankelijk is van duizenden oplettende redacteuren. Maar zelfs die kunnen niet het constante - al dan niet commercieel gemotiveerde - lemmavandalisme de kop indrukken. Wat blijkt? Wikipedia heeft verschillende bots die automatisch en permanent de encyclopedie afstruinen. Ze corrigeren vandalisme en maar verzamelen ook zelf informatie voor lemma's, zo bericht de BBC.

Symantec-ceo weg na 1 procent groei

De ceo en president van Symantec, Enrique Salem, is met onmiddellijke ingang opzij gezet, meldt de News Service van Webwereld-uitgever IDG. Salems aftreden volgt op het bekend maken van de kwartaalresultaten, waarbij het bedrijf de omzet met slechts 1 procent zag groeien naar 1,7 miljard dollar. Dat is ten opzichte van vorig jaar. De winst is echter met 9,9 procent afgenomen, meldt The Inquirer.

Als nieuwe ceo en president is nu de voorzitter van de directieraad aangewezen: Steve Bennett, die per direct dus drie topfuncties bekleedt. Volgens een officiële verklaring van Symantec is Salems aftreden niet ingegeven door één specifiek incident of door onbehoorlijk gedrag. De ceo-vervanging is gedaan na een lange overweging en een bewust proces, aldus de beveiligingsleverancier. De nieuwe ceo laat in een persverklaring nog wel los dat Symantec sterke assets in huis heeft en dat het onder de maat presteert gezien de mogelijkheden die het heeft.