'Veilige' jailbreak voor iOS 6.0 en 6.1

Een groep hackers die zichzelf Evad3rs noemt, heeft Apples meeste recente iOS-versie 6.0 en 6.1 gekraakt. De jailbreak is bovendien unethered, wat betekent dat deze na een reboot van het systeem actief blijft. De jailbreak is gedoopt tot Evasi0n en kan online worden gedownload. Dat blijkt in de eerste 10 minuten al zeker 270.000 keer te zijn gebeurd., waardoor de website tijdelijk uit de lucht viel.

Na de jailbreak krijgen gebruikers zelf de root-rechten voor hun iDevice. Daardoor kunnen ze zonder de gebruikelijke strikte toestemming van Apple applicaties downloaden. Volgens beveiligingsexpert Mikko Hypponen van F-Secure is de jailbreak relatief veilig, aangezien er geen drive-by exploit wordt gebruikt.

BlackBerry 10 krijgt Unity add-on

BlackBerry kondigt een samenwerking met Unity aan. Samen gaan de twee partijen een add-on van de game engine bouwen voor applicatieontwikkelaars van BlackBerry 10. Zo moet er meer aanbod komen voor zowel de nieuwe BB10-smartphones als de BlackBerry Playbook.

Genoeg aanbod van applicaties is essentieel voor het slagen van het woensdag gepresenteerde mobiele platform. Terwijl de grote concurrenten Android en iOS de 700.000 apps reeds zijn gepasseerd, timmert BlackBerry aan de weg. De definitieve versie van de Unity add-on moet deze zomer beschikbaar zijn.

Twee Galaxy S III-lookalikes erbij

Samsung heeft aangekondigd met nog twee low-end smartphones te komen in zijn Galaxy-reeks. Beide toestellen gaan draaien op Android 4.1 (Jelly Bean) met Samsungs eigen TouchWiz daar bovenop. De Galaxy Young (169 euro)en Galaxy Fame (229) komen ergens dit voorjaar uit in Nederland, schrijft Nu.nl. Hun uiterlijk doet erg denken aan de Galaxy S III.

De Galaxy Fame heeft een 3,5 inch scherm en 5 megapixelcamera, beschikt over een bescheiden 4GB intern geheugen en heeft standaard 512 MB aan werkgeheugen. De Galaxy Young is met zijn 3,27 inch scherm nog iets kleiner. De camera heeft 3 megapixels, ook 4GB intern geheugen en 768 MB RAM. Beide toestellen kunnen met een microSD-kaartje tot 64 GB geheugen toevoegen.