Linken naar piratensites: 4 jaar cel

Een Brit heeft vier jaar cel gekregen vanwege het onderhouden van de populaire website SurfTheChannel.com, dat links toonde naar piratensites en op copyright inbreuk makende content. De man, Anton Vickerman werd in juni schuldig bevonden en gisteren werd zijn straf bekend. Hij zou minstens 35.000 Britse pond per maand met de site hebben verdiend.

Volgens Britse juristen is het een doorbraak omdat het vonnis nu diverse gaten in de Britse wet dicht. Zo is het altijd moeilijk geweest iemand te veroordelen die alleen links op een site laat zien, vanwege de vraag wie nu werkelijk verantwoordelijk is voor de schending van het copyright. Ook is de jurisdictie van de Britse rechter vaak betwist in het geval dat de servers waarop de website of het materiaal staat niet op het eiland staan. Aan dergelijke argumenten is de jury ditmaal voorbij gegaan.

Netflix van start in Scandinavië

Netflix gaat eind dit jaar de stap wagen op de Scandinavische markt. De streaming tv- en filmservice is verder in Europa alleen actief in Groot-Brittannië en Ierland. Daarnaast is Netflix groot in de Verenigde Staten en Canada en actief in Midden- en Zuid-Amerika. Het bedrijf heeft nog niet bekend gemaakt wat de dienst moet kosten. Joris Evers zegt namens Netflix wel dat geïnteresseerden zich voor de officiële start kunnen inschrijven. Details over abonnementsprijzen, content en andere diensten worden nog bekend gemaakt, zegt Evers.

Inbreker steelt computers uit huis Steve Jobs

Een inbreker heeft voor 60.000 dollar aan computerspullen gestolen uit het huis van de overleden ceo van Apple, Steve Jobs. Er is een verdachte aangehouden, een 35-jarige man die niet bij machte was een borgsom van 500.000 dollar te betalen om uit voorlopige hechtenis te komen. Hij kan tot zeven jaar en acht maanden cel worden veroordeeld. Justitie weigert vooralsnog duidelijk te maken wat voor soort computerapparatuur is gestolen, meldt de San Jose Mercury News.

Toshiba schrapt plannen voor Windows RT-tablet

Toshiba ziet voorlopig af van de productie van een tablet met Windows RT. Het vertrouwde op de levering van ARM-chips van Texas Instruments, maar krijgt die processoren niet geleverd. Daarom stapt Toshiba over naar het Intel-platform. Dat houdt in dat er gebruik zal worden gemaakt van Windows 8 werkend op het x86-platform. RT is beter geschikt voor de ARM-architectuur. Mochten de Windows-tablets aanslaan, kan het bedrijf later alsnog besluiten RT-producten te maken, zegt Toshiba tegen Bloomberg.