In het rapport van beveiliger McAfee Avert Labs worden cijfers bekend gemaakt van onder andere de Amerikaanse Federal Trade Commission. Deze schat de jaarlijkse kostenpost van identiteitsdiefstal voor consumenten en ondernemingen in de Verenigde Staten op 50 miljard dollar. Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken berekent de schade voor de Engelse economie op 3,2 miljard dollar over de afgelopen drie jaar. Het Australische Centre for Policing Research schat de kosten zelfs op 3 miljard dollar per jaar.

Volgens het McAfee Message Labs-rapport is in de periode van januari 2004 tot mei 2006 sprake geweest van een stijging van 250 procent van het aantal geconstateerde keyloggers. Keyloggers zijn verborgen programma's om wachtwoorden en persoonlijke informatie te achterhalen. Daarnaast is over dezelfde periode een toename van een factor 100 te zien in het aantal meldingen van phishing.

"Je moet begrijpen waar je zelf kwetsbaar bent, hoe identiteitsdiefstal in zijn werk gaat en waarom het voor cybercriminelen zo interessant is", aldus Jeff Green van McAfee Avert Labs. In het rapport worden ook een aantal tips gegeven om steeds vaker voorkomende vormen van cybercriminaliteit te voorkomen.