De kaart is nog niet compleet. De onderzoekers werken met het bekende zoekprogramma Shodan en een eigen aangepast zoekprogramma. Tot nu toe zijn vooral de SCADA-systemen in Duitsland in kaart gebracht, maar langzamerhand komen daar steeds meer gebieden in Europa bij, zoals een groot deel van Italië, België en een deel van Nederland. De wetenschappers gebruiken voor de visualisatie Google Earth en Google Maps.

Alle soorten ICS-systemen te vinden

De kaart is te vinden op SCADACS.org en geeft ook systemen aan die bekende kwetsbaarheden bevatten. Het gaat om alle soorten Industrial Control Systems, waaronder SCADA-systemen vallen. Dergelijke systemen worden onder meer gebruikt in kerncentrales en andere energievoorzieningen, in gebouwen (liften, airconditioning) en in waterschapsvoorzieningen als sluizen en bruggen. De Duitsers hebben op de locaties op de kaart ook achterliggende informatie gestopt, informatie die gewoon te vinden is via publieke bronnen op het internet, te vinden via Shodan.

Vorig jaar kwamen de SCADA-systemen nog in het nieuws vanwege de mogelijkheid om sluizen in het Zeeuwse Veere van afstand te bedienen, zonder dat het verantwoordelijke waterschap daar weet van had. De rioolsystemen waren simpelweg via een IP-adres te bezoeken en te manipuleren. Ook andere SCADA-systemen blijken kwetsbaar. Niettemin vindt het Kabinet dat de landelijke overheid niet verantwoordelijk is voor de veiligheid van die systemen.