De laptop waarop de persoonsgegevens van 196.000 HP-medewerkers stonden, was eigendom van Fidelity Investments, een bedrijf dat diensten aan HP levert, zo meldt CNet. De laptop, die door meerdere medewerkers van Fidelity werd gebruikt, is vorige week gestolen. Op de laptop stonden naw-gegevens, geboortedata, sofi-nummers en andere werkgerelateerde informatie over de werknemers.

Fidelity heeft bij de politie aangifte van diefstal gedaan en er is een onderzoek gaande, aldus een woordvoerster van het bedrijf. Er is volgens Fidelity Investments nog geen reden om aan te nemen dat de gegevens misbruikt zijn. "Volgens de politie zijn de meeste diefstallen gericht op de computer en niet op de informatie die erop staat", aldus de Fidelity-woordvoerster.

Volgens de site Privacyrights.org, die een opsomming maakt van persoonsgegevens die ongewild op straat komen, zijn in dertien maanden tijd de gegevens over 53 miljoen Amerikanen in verkeerde handen gevallen.

Vorige week raakte adviesbureau Ernst & Young een laptop met gevoelige gegevens kwijt. Op de pc stonden gegevens van IBM-medewerkers. En vorige maand verloor een medewerker van McAfee nog een cd-rom met daarop informatie over duizenden voormalige en huidige werknemers.