LinkedIn heeft vrijdag ook tweefactorbeveiliging toegevoegd aan zijn site. Gebruikers moeten als ze inloggen vanaf een nieuwe apparaat behalve hun wachtwoord ook een extra code opgeven. Die code wordt naar hun mobiele telefoon gestuurd. Dat werkt ook met Nederlandse providers. De veiligere inlogmethode geldt zowel voor de site als de mobiele apps van LinkedIn.

De zakelijke netwerksite volgt hiermee het voorbeeld van onder meer Google, Facebook, Twitter, Wordpress en Apple die recent ook authentificatie via twee factoren invoerden. De beveiligingsmethode zou bij Apple geen extra bescherming voor iCloud-data en iPhone-backups geven, zo bleek deze week.

Hack

Voor LinkedIn vormde de hack van zijn site vorig jaar de aanleiding om tweefactorbeveiliging in te voeren. Toen kwamen miljoenen wachtwoorden van gebruikers op straat te liggen.

De gevolgen van het uitlekken van wachtwoorden zijn dankzij tweefactorauthentificatie minder groot, omdat de extra codes maar korte tijd geldig blijven. Gebruikers moeten de extra loginmethode wel zelf inschakelen.