Ongeacht de instellingen die een Windows-gebruiker heeft voor zijn automatische update, wordt na installatie van OneCare automatisch gekozen voor de volledig geautomatiseerde update. Dat stelt Scott Dunn van de nieuwsbrief Windows Secrets. Hierdoor kan het onder andere voorkomen dat de pc zich uit zichzelf opnieuw opstart.

Volgens Dunn meldt OneCare op geen enkele manier dat de instellingen van de automatische update kunnen worden aangepast: bij de installatie wordt er de privacy-overeenkomst met geen woord over gerept. Op de site van OneCare staat alleen dat de software 'werkt met Microsoft Update'. De enige expliciete melding die Dunn naar eigen zeggen kon terugvinden, stond op een 'obscure online helppagina. "Deze moeilijk te vinden paragraaf is echter geen serieuze informatieverstrekking aan nieuwe gebruikers", vindt hij.

De 'stiekeme' aanpassing van de Update-functie is mogelijk een verklaring voor de klachten van een paar weken terug van gebruikers waarbij de updates van Microsoft automatisch werden doorgevoerd, alhoewel ze expliciet hadden aangegeven dat ze daarvan niet waren gediend.