Het hoofdthema van de CeBIT dit jaar is 'datability'. Veel exposanten op de immense beurs zullen laten zien wat er met big data mogelijk is en hoe met deze trend op een verantwoorde en duurzame wijze kan worden omgegaan. Op het zakelijke georiënteerde evenement zijn naast big data ook social media, security, mobility, manufacturing intelligence en open-source belangrijke thema's.

Zie ook: fotogallery CeBIT zaterdag

Vanavond om 18.00u zal de CeBIT officieel worden geopend met voordrachten van onder meer bondskanselier Angela Merkel en de Britse premier David Cameron. Daarnaast zal ook Volkswagen topman Martin Winterkorn spreken over de steeds hechter wordende band tussen de automotive industrie en de IT.

Autofabrikanten worden momenteel uitgedaagd om hun voertuigen te voorzien van internetdiensten die helpen met navigatie en zorgen voor entertainment. Het probleem daarbij is echter hoe om te gaan met de connectiviteit en security.

Van Merkel en Cameron wordt verwacht dat zij vanavond niet alleen het belang van IT voor de economie zullen onderstrepen, maar ook aandacht besteden aan de onrust die onder burgers is ontstaan door de oprukkende activiteiten van inlichtingendiensten als de NSA en Britse GCHQ.

Later deze week zullen ook Apple medeoprichter Steve Wozniak, de Russische virusjager Eugene Kaspersky en Wikipedia-oprichter Jimmy Wales een keynote verzorgen. Er worden komende week ongeveer 230.000 bezoekers verwacht.

De stream is vanaf 18.00u via onderstaande link te volgen:

Deutsche Messe AG