Is het mogelijk dat de Britse regering niets afweet van de trans-Atlantische crisis waarin de cloud verkeert? Hebben ze nog nooit iets heeft vernomen van de cruciale rechtszaak die Microsoft voert tegen de Amerikaanse staat over cloudjurisdictie?

Microsoft vecht tegen het 'uitleveren' van buitenlandse data en de Safe Harbor-regeling tussen de EU en de VS is een dode letter. Politici en rechters roeren zich. Lees: De cloud zit in een trans-Atlantische crisis

Heeft de Britse regering niet begrepen dat de rechter al drie keer heeft geoordeeld dat Amerikaanse autoriteiten wel degelijk in het buitenland gehoste data bij Microsoft kan vorderen?

Kop in het zand

Of steekt William Hague de kopt in het zand? Hij stelt dat data in de Microsoft-cloud, als die in Ierland of Nederland staat, alleen bij Amerikaanse autoriteiten kan belanden via een rechtshulpverzoek, meldt ComputerWeekly.

Dit na prangende vragen vanuit het Lagerhuis van een parlementariër die blijkbaar geval wél op de hoogte was van Microsofts tot nog toe kansloze strijd tegen het Amerikaanse datagraaien. En die het struisvogelantwoord van Hague dan ook diskwalificeert.