Dit laatste elke-dag-een-kwetsbaarheid-initiatief is het vijfde in zijn soort, voorafgegaan door de 'maand van de browser-bugs', 'maand van de Apple-bugs', het vals gebleken 'maand van de Myspace-bugs' en 'maand van de Activex-bugs'.

De Oekraïense onderzoeker, die verklaarde zich vooral op cross-site scripting (xss) kwetsbaarheden te richten, zal verschillende zoekmachines stevig aan de tand voelen. 'MustLive', zoals de Oekraïener zich noemt, verklaarde elke dag een kwetsbaarheid in verschillende zoekmachines te willen onthullen.

"Doel van deze maand van de bugs is een demonstratie van de staat van beveiliging van zoekmachines, de populairste websites op internet", aldus MustLive. De onderzoeker wil bovendien gebruikers van de zoekmachines wijzen op veiligheidsrisico's en de makers van de sites attenderen op de kwetsbaarheden.

Volgens Kevin Beets van beveiligingsbedrijf McAfee slaat het concept van 'Month of..bugs' aan. Met name de maand van de Apple-kwetsbaarheden, in januari, leidde tot diverse software updates. "Of je nu van ze houdt of ze haat, het lijkt erop dat de 'Month of'-projecten impact hebben op het landschap van kwetsbaarheden", aldus Beets op het McAfee Avert Labs blog.