In totaal werden er in het besturingsysteem van Apple dit jaar 243 beveiligingslekken aangetroffen die moesten worden gedicht, tegenover 44 beveiligingslekken voor Windows XP en Vista, becijferde blogger George Ou.

234 van deze lekken binnen OS X vielen onder de categorie ernstig. Ook hier scoorde Microsoft een stuk beter, want binnen XP en Vista werden in totaal maar 23 ernstige problemen aangetroffen. Toch is Apple op dit gebied niet per se de verliezer te noemen, want in de categorie zeer ernstige lekken (de zwaarste categorie voor veiligheidslekken) werd er binnen OS X dit jaar geen enkel beveiligingslek aangetroffen. Microsoft had daarin minder succes, het bedrijf zag zich genoodzaakt om vier zeer ernstige veiligheidslekken te dichten binnen XP en Vista.

Beveiliging Vista zorgt voor extra lekken

Ironisch detail is dat één van de ernstige lekken die binnen Vista werd aangetroffen, is veroorzaakt door de Windows Defender, de software die er juist voor moet zorgen dat Vista minder kwetsbaar is. Drie lekken binnen Vista werden veroorzaakt door de Windows Sidebar. Hoewel dit lekken betrof die niet binnen Windows XP werden aangetroffen, scoort Vista op het gebied van veiligheidslekken een stuk beter dan zijn voorganger en beschermt de gebruiker beter tegen misbruik.