De laatste drie grote versies van OS X hebben een update gekregen. Apple voegt antimalwaresysteem Gatekeeper toe aan versie 10.7.5 (Lion) en herstelt de batterijduur in de nieuwste versie van Mountain Lion (10.8.2) zoals de eerder uitgebrachte bèta al aantoonde. Tot slot krijgt ook Snow Leopard (10.6) een veiligheidsupdate.

Applicaties blokkeren

Antimalwaresysteem Gatekeeper is ondanks vroege kritiek van securitybedrijf Sophos een blijvertje. Het beveiligingscentrum van Apple zit nu ook ingebakken in Lion en blokkeert de installatie van applicaties die niet voldoen aan de strenge eisen die de Mac-maker stelt aan ontwikkelaars. Gebruikers kunnen de beveiligingsinstellingen zelf configureren en daarmee malware en slecht functionerende apps weren:

Klik voor groot

Een andere opmerkelijke update aan OS X is de oplossing voor het probleem met Active Directory. Dit is de beheeromgeving van Microsoft voor gebruikersaccounts op bijvoorbeeld mailserver Exchange. De update voorkomt de vergrendeling waar sommige gebruikers met een Active Directory-account in het verleden tegen aanliepen.

Geen details

Update 10.8.2 van Mountain Lion kan worden gedownload uit de Mac App Store, terwijl Lion de traditionele softwareupdate krijgt op de Mac zelf. De veiligheidsupdate aan Snow Leopard, waarover Apple geen details loslaat, kunnen gebruikers downloaden van de supportpagina van Apple.