De mails met als onderwerp 'Hillary Clinton Full Video !!!' bevatten zogenaamd een link naar interviews die de Democratische politica zou hebben gegeven. De hyperlink lijkt op het eerste gezicht te leiden naar een pagina van Google, maar wie de url aandachtig bestudeert, ziet dat het werkelijke adres anders is.

Het aanklikken van de link is onverstandig. Via de link wordt het bestand mpg.exe binnengehaald. Dit is een trojan downloader. Het binnengehaalde .exe-bestand probeert vervolgens inst241.exe op te halen. Dit is een Trojaans paard: Trojan.Srizbi.

Alex Hinchliffe van McAfee Avert Labs noemt het verrassend dat dergelijke mails niet eerder zijn opgedoken. De virusbestrijder onderschepte woensdag duizenden berichten met reclame voor de Hillary-video. Voor de verspreiding van de .exe-bestanden wordt een site gebruikt die McAfee in verband brengt met de beruchte Russische 'internetaanbieder' Russian Business Network (RBN).

Overigens zetten de spammers ook andere bekende vrouwen in om de aandacht te trekken. In andere mails beloven ze onder meer een 'Interesting mp3 with Beyonce + 5 portuguese horse!', 'Part of presentation with Jessica Parker + 6 black dogs!' en een 'Keen melody with Christina Aguilera + 4 english boys!'. Bron: Techworld