Hammad Akbar, de CEO van InvoCode, moet zich voor de rechter verantwoorden vanwege het adverteren en te koop aanbieden van een app genaamd StealthGenie, meldt Cnet. Die app, voor Android, iPhone en Blackberry, is gericht op de markt voor getrouwden en verloofden en moet helpen overspel aan te tonen.

De app is volgens de makers te installeren op de telefoon van de mogelijke overspelige en is niet te detecteren. Het zou in het geheim alle communicatie afvangen die via de telefoon wordt gedaan. Bij de app hoort een website waarop degene die de app heeft geinstalleerd de afgevangen communicatie kan inzien, via het subdomein cp.stealthgenie.com/

App onschadelijk gemaakt door FBI

De website is inmiddels door de FBI uit de lucht gehaald nadat een rechter daarvoor een verzoek tot tijdelijke inbeslagneming had goedgekeurd. De app kan daardoor geen gegevens vanaf telefoons meer doorzenden.

Akbar wordt beschuldigd van samenzwering, het verkopen van een product voor stiekem afluisteren, het adverteren daarmee en het benadrukken van de heimelijkheid van het product. "Het verkopen van spyware is niet alleen laakbaar, het is ook nog eens een misdaad", zegt de officier van Justitie Leslie Caldwell in een verklaring. "Dergelijke apps zijn bedoeld voor stalkers en voor plegers van huiselijk geweld."